Your Cart

CONTACT: (+6019) 477 9004

DAILY SHIPMENT

Ubat untuk penyakit uluran

Ini kaedah yang baru saya pelajari dari seorang jiran. Beliau pernah terkena penyakit uluran angin. Bahagian yang terkena pada beliau ialah bahagian ari-ari atau bahagian bawah pusat. Sakitnya kata beliau umpama dihiris-hiris pisau tak tertahan.
Uluran atau dikenali juga dengan nama angin pasang atau hernia atau medu angin. Uluran disebabkan oleh angin kotor dari proses pencernaan yang terperangkap dalam badan.Kandungan asid hidroklorik yang tinggi dalam badan juga menyebabkan urat kembang sehingga membuka ruang untuk angin kotor mendudukinya.Angin kotor ini bergerak keseluruh tubuh sehingga menyebabkan kesakitan kepada pengidapnya. Uluran lelaki ialah apabila angin pasang berhimpun di kawasan testis menyebabkan ianya membengkak.

Petua uluran angin ini menggunakan daun jarak pagar dan pucuk melada pahit.

3 helai daun jarak dan 3 tangkai pucuk bayang ( pucuk yang tidak terlalu atas tetapi masih lembut) melada pahit. Tumbuk kedua-duanya menjadi pes dan lumurkan kepada bahagian yang bermasaalah .InsyaAllah bengkaknya berkurangan. Jiran saya tadi pulih dalam masa 3 hari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Penghantaran Segera

Penghantaran harian

Katalog Pokok Terbesar

Lebih 400 jenis pokok

Mesra Pelanggan

Maklumbalas segera

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa

WeCreativez WhatsApp Support
Tanya melalui WhatsApp!