Your Cart

CONTACT: (+6019) 477 9004

DAILY SHIPMENT

Selamat datang ke Melur.com, pembekal herba di Malaysia. Berbekal pengalaman bertahun dalam bidang ini, kami yakin mampu memberikan yang terbaik untuk anda seperti mana  ramai pelanggan kami sebelum ini. Tidak kira sekiranya anda adalah pembuat produk herba, pengkaji khasiat serba atau sebagainya, kami yakin boleh memenuhi keperluan anda. Kami bekerjasama dengan rakan niaga berstatus halal sentiasa memastikan anda akan mendapat herba terbaik pada harga kompetatif dan kualiti ekspot.

Kami mempunyai pengetahuan yang luas tentang herba dan boleh menyediakan mereka kepada pelbagai perniagaan dan individu. Antara herba kering kami ialah Teh Misai Kucing (Orthosiphon aristatus), Roselle (Hibiscus sabdariffa), Moringa (Moringa oleifera), dan Hempedu Bumi (Andrographis paniculata).

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin membuat memesan, anda boleh menghantar e-mel kepada kami di [email protected] atau hubungi kami di +6019-4779004. Kami mempunyai rekod prestasi yang baik sebagai pembekal herba kering tempatan, dan kami di sini untuk membantu apa sahaja yang anda perlukan.

GALERI

KUALITI TERBAIK

dried herb suppliers
Dried Java Tea
dried herb suppliers
Dried Mas Cotek

Herba kering kami dipilih dengan teliti, diproses, dan dibungkus untuk memastikan kualiti premium. Bebas daripada bahan tambahan, herba kami dikeringkan menggunakan pengering pada suhu rendah sebelum dikisar berdasarkan spesifikasi pelanggan. 

dried herb suppliers
Dried Lemongrass

PRODUK KAMI

Misai Kucing (Orthosiphon aristatus)

Juga dikenali sebagai Java Tea atau Kidney Bush, Misai Kucing ialah pokok renek berbunga asli Asia Tenggara. Daun dan batangnya digunakan secara tradisional untuk membuat teh herba yang bertindak sebagai diuretik, membantu mengeluarkan cecair dan toksin yang berlebihan daripada badan. Ini boleh memberi manfaat untuk menurunkan tekanan darah, meningkatkan fungsi buah pinggang, dan mengurangkan jangkitan saluran kencing akibat sifat anti-radang dan antioksidan.

Sambung Nyawa (Gynura procumbens)

Tumbuhan berdaun ini, yang dikenali sebagai Longevity Spinach atau Lesser Cudweed, biasanya ditemui di kawasan tropika seperti Malaysia. Daun boleh dimakan mentah sebagai salad hijau atau jus untuk sifat perubatan mereka. Sambung Nyawa secara tradisional digunakan untuk merawat luka, demam, dan keradangan. Ia juga dipercayai dapat meningkatkan sistem imun dan membantu dalam penghadaman.

Mas Cotek (Ficus deltoidea)

Mas Cotek, juga dipanggil ara kertas pasir atau pokok kertas pasir, adalah tumbuhan serba boleh yang berasal dari Asia Tenggara. Daunnya sering digunakan dalam masakan untuk rasa yang sedikit masam dan astringen. Mereka juga boleh dijus atau dimakan sebagai sayuran berdaun. Mas Cotek digunakan secara tradisional untuk menguruskan tekanan darah tinggi, batu karang, dan batuk.

Limau Purut (Citrus hystrix)

Daun limau purut adalah bahan ruji dalam masakan Asia Tenggara, menambah aroma dan rasa sitrus yang unik pada hidangan. Tetapi di luar kegunaan masakan, daun pokok limau purut mempunyai pelbagai khasiat perubatan. Mereka kaya dengan antioksidan dan digunakan secara tradisional untuk memperbaiki penghadaman, melegakan sakit kepala, dan meningkatkan sistem imun. Minyak pati yang diekstrak daripada daun juga boleh digunakan sebagai penghalau serangga semulajadi.

Belalai Gajah (Clinacanthus nutans)

Pokok renek ini, yang dikenali sebagai pudina liar atau semak doktor, berasal dari Asia Tenggara. Daun dan batangnya biasanya dibancuh menjadi teh herba untuk mengurangkan demam, sakit kepala, dan tekanan darah tinggi. Belalai Gajah juga dipercayai mempunyai ciri-ciri anti-radang dan melegakan kesakitan.

Roselle (Hibiscus sabdariffa)

Selalunya dipanggil bunga Jamaica atau coklat merah, Roselle adalah tumbuhan berbunga yang berasal dari Afrika. Calyces yang boleh dimakan (pangkal merah berisi bunga) digunakan untuk membuat minuman tart dan menyegarkan yang dipanggil teh bunga raya. Teh ini kaya dengan antioksidan dan digunakan secara tradisional untuk menurunkan tekanan darah, kolesterol, dan berat badan. Roselle calyces juga boleh ditambah kepada jem, jeli, dan ciptaan masakan lain.

DAUN RERAMA HIJAU (CHRISTIA VESPERTILIONIS)​

Juga dikenali sebagai daun Cina atau daun pahit, Rerama Hijau ialah sayuran hijau berdaun asli Asia Tenggara. Daunnya sering dimakan mentah atau dijus untuk khasiat perubatannya. Rerama Hijau digunakan secara tradisional untuk merawat sakit gigi, gusi bengkak, dan keradangan kulit. Ia juga dipercayai mempunyai ciri-ciri anti-diabetes dan anti-kanser.

Daun Gelenggang (Cassia alata)

Lazimnya dipanggil Senna atau senna India, Gelenggang ialah pokok renek atau pokok kecil yang berasal dari kawasan tropika di seluruh dunia. Daun terutamanya digunakan sebagai julap semula jadi untuk merawat sembelit. Mereka juga boleh digunakan untuk membuat pes topikal untuk merawat keadaan kulit seperti kurap dan kudis.

PEMPROSESAN

PENGELUARAN

PENGERINGAN

PENGHANTARAN

KUANTITI

PEMBUNGKUSAN

KUALITI

HUBUNGI KAMI

Penghantaran Segera

Penghantaran harian

Katalog Pokok Terbesar

Lebih 400 jenis pokok

Mesra Pelanggan

Maklumbalas segera

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa

WeCreativez WhatsApp Support
Tanya melalui WhatsApp!