Keladi Tikus

 

 

Kembali ke Direktori Tumbuhan 

Oleh / By:  Nor


Nama Tempatan:Keladi Tikus
Nama Saintifik:Typhonium flagelliforme
Nama Lain:Rodent tuber,
Famili:Araceae
Lokasi Dijumpai:Tumbuhan liar
Asal::

KETERANGAN:

Keladi tikus ialah sejenis keladi dengan ketinggian antara 20-30 cm. Ia hanya tumbuh di kawasan semak yang tidak mendapat cahaya matahari. Prof Dr Chris K. H. Teo, Dip Agric (M) , BSc Agric (Hons) (M) , MS, PhD dari Universiti Sains Malaysia ada membuat kajian mengenai tumbuhan ini.

 

KEGUNAAN:

Keladi tikus amat mujarab dalam mengubati kanser terutamanya kanser payudara.

 


Common Name:Keladi Tikus
Scientific Name:Typhonium flagelliforme
Other Name:Rodent tuber,
Family:Araceae
Location:Tumbuhan liar
Origin:


DESCRIPTION:

 

USAGE:

 


RUJUKAN / REFERENCES:

http://www.Indonesiamedia.com/../rubrik/kesehatan/kesehatan00july.htm

http://www.aroid.org/genera/typhonium/flagelliforme/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11483390&dopt=Citation

 

1 thought on “Keladi Tikus

  1. …salam ..sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4. insya allah. memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh…daun daun herba warisan terpilih memang tidak akan jumpa di mana mana.percaya lah.. .. .merawat dan membaik pulih…jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia…herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi… sy cma bntu membantu…sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa…penawar nya telah ada…hubungi sy secepat munkin Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh…jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid…orang ada kanser..
    .saya akan membantu merawat hingga sembuh Penawar kanser dan herba: Saya juga akan membantu anda memberi nasihat dan motivasi bagai mana untuk hadapi kanser..cara2 utk bdepan knser..pemakanan..dan nasihat2 utk anda..pada anda kanser adalah petama dalam hidup…pada sy yg dh jumpa ramai pesakit..munkin kita bley bkongsi pendapat n bgai mna hendak merawat sampai sembuh..sy hulur kn tangan pd anda..sambut lh sebelum telambat..ramai pesakit sy sudah sembuh.anda bila lagi….hubungi atau wasup kan saya dengan segera.0174687570 mohd zuhairi NAMA SYARIKAT SAYA…..JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.