Terma & Syarat

Kebolehlaksanaan
Polisi ini berlaku untuk semua pembelian yang dibuat dari www.melur.com oleh penjual MelurDotCom. Pautan untuk mengakses dokumen ini dapat diakses oleh pelanggan di halaman depan, halaman pembayaran, sebut harga dan setiap DO / Invois yang dikeluarkan. Dengan membeli dengan kami, anda bersetuju dengan terma dan syarat yang dinyatakan dalam dokumen ini tanpa mengira kaedah pembelian (dalam talian atau cara lain).

Pemulangan
Sekiranya anda perlu mengembalikan barang anda, sila hubungi kami dan nyatakan sebab pengembaliannya. Kami tidak dapat menawarkan pengembalian wang atau pertukaran kepada anda setelah item diterima selama 2 hari. Agar layak mendapat pengembalian, item anda mesti tidak digunakan dan dalam keadaan yang sama dengan yang anda terima. Ia juga mesti ada di dalam bungkusan asal sekiranya boleh.

Untuk pengembalian tanaman hidup, kami hanya akan memberikan penggantian atau pengembalian wang bagi masalah yang berkaitan dengan kualiti produk kami seperti pokok yang rosak, pokok yang salah dihantar dll.

Kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang masalah di luar kawalan kami (kelewatan kerana perkhidmatan kurier, alamat yang salah oleh pelanggan, kegagalan penerima untuk menerima barang, penerima tidak di rumah, dll.) Dan pengembalian wang atau penghantaran semula akan terbatal secara automatik. Pembeli SEPENUHNYA BERTANGGUNGJAWAB untuk menghubungi perkhidmatan kurier & kami tidak akan memenuhi tuntutan yang berkaitan dengan masalah yang disebutkan di atas.

Kami akan menyemak & memberitahu anda jika alasannya boleh diterima.

Untuk menyelesaikan pengembalian anda, kami memerlukan resit atau bukti pembelian. Jangan hantarkan pembelian anda kembali ke pengilang.

Bayaran Balik (jika diluluskan)
Tiada bayaran balik berlaku setelah pembayaran dibuat. Pengembalian wang hanya berlaku untuk aduan yang dibuat pada item yang diterima Setelah pengembalian anda diterima dan diperiksa, kami akan menghantar e-mel kepada anda untuk memberitahu anda bahawa kami telah menerima barang yang anda kembalikan. Kami juga akan memberitahu anda mengenai persetujuan atau penolakan bayaran balik anda.

Sekiranya anda diluluskan, pengembalian wang anda akan diproses, dan kredit secara automatik akan digunakan pada kad kredit anda atau kaedah pembayaran asal, dalam jumlah hari tertentu.

Penukaran (jika diluluskan)
Kami hanya mengganti barang jika terbukti rosak atau rosak semasa diterima. Sekiranya anda perlu menukarnya dengan item yang sama, hantarkan e-mel kepada kami di [email protected] dan hantarkan item anda ke: Lot F03, Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Kelantan, Batu 4, Lebuhraya Pasir Mas – Salor, 15150 Kota Bharu , Kelantan.

Penghantaran
Produk kami dihantar dalam masa 3-25 hari setelah pembayaran diterima. Anggaran tarikh penghantaran merujuk kepada anggaran tarikh barang dihantar kepada pelanggan. Tarikh anggaran dikira berdasarkan penghantaran mingguan dan boleh berubah tanpa notis. Jumlah hari antara tarikh pesanan dan tarikh pembayaran akan ditambahkan pada anggaran penghantaran awal. Tiada anggaran tarikh penghantaran yang disemak akan diterbitkan. Pelanggan akan dikemas kini dengan nombor penjejakan melalui e-mel atau cara lain atas permintaan. Pesanan boleh dihantar dalam beberapa penghantaran kerana sebilangan pembekal kami akan menghantar produk secara berasingan.

Kami akan menggunakan syarikat penerbangan berikut: Tumbuhan Hidup – GDEX / Citylink, Lain-lain – GDEX / Poslaju / Pos Malaysia. Untuk mengembalikan produk anda, anda harus menghantar produk anda ke: Lot F03, Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Kelantan Batu 4, Lebuhraya Pasir Mas – Salor, 15150 Kota Bharu, Kelantan. Anda akan bertanggungjawab untuk membayar kos penghantaran anda sendiri untuk mengembalikan barang anda. Kos penghantaran tidak akan dikembalikan. Sekiranya anda menerima bayaran balik, kos penghantaran balik akan ditolak dari bayaran balik anda. Bergantung pada tempat anda tinggal, masa yang diperlukan untuk produk yang ditukar sampai kepada anda, mungkin berbeza. Sekiranya anda menghantar barang lebih dari RM50, anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan penghantaran yang dapat dilacak atau membeli insurans penghantaran. Kami tidak menjamin bahawa kami akan menerima barang anda yang dikembalikan.

Tumbuhan Hidup
Pembungkusan standard kami untuk tanaman hidup menggunakan kotak kadbod. Tumbuhan akan dilindungi secara fizikal untuk mengurangkan pergerakan semasa melahirkan. Kadang-kadang kita mungkin mengambil semula untuk mengurangkan berat badan. Setelah menerima tanaman mungkin kelihatan layu. Ini adalah perkara biasa terutama untuk jangka masa kelahiran yang lama. Letakkan tanaman di bawah naungan dan pastikan air mencukupi selama beberapa hari untuk mempercepat pemulihan.

Kami akan melakukan yang terbaik untuk menyediakan tanaman hidup mengikut keterangan fizikal dalam katalog. Tetapi kerana stok yang tidak ada secara tiba-tiba, kami mungkin menggantinya dengan saiz yang berbeza.

Status Update
Pesanan juga mempunyai beberapa Status. Status pesanan memberitahu anda sejauh mana pesanan, bermula dengan Pending dan berakhir dengan Complete. Status pesanan berikut digunakan:

  • Pending payment – Pesanan diterima (belum dibayar)
  • Failed – Pembayaran gagal atau ditolak (belum dibayar). Perhatikan bahawa status ini mungkin tidak segera ditunjukkan dan sebaliknya ditunjukkan sebagai Pending sehingga disahkan (iaitu, PayPal)
  • Processing – Pembayaran diterima dan stok telah dikurangkan – pesanan menunggu pemenuhan.
  • Completed – Item pesanan dihantar.
  • On-Hold – Menunggu pengesahan dari pentadbir mengenai stok. Pelanggan tidak akan meneruskan pembayaran sehingga status berubah menjadi Pembayaran Pending.
  • Cancelled – Dibatalkan oleh pentadbir atau pelanggan
  • Refunded – Dikembalikan oleh pentadbir

Kupon Diskaun
Kupon Diskaun untuk produk tertentu hanya akan berlaku untuk produk tersebut sebagaimana disebutkan dalam promosi kami. Kami berhak untuk mengubah cart untuk memenuhi keperluan kupon. Pemberian kupon ulasan produk hanya akan diberikan kepada ulasan atau komen produk yang diluluskan.

Agen-agen kami sedia membantu!
WeCreativez WhatsApp Support
General Inquiry
Support
Away
WeCreativez WhatsApp Support
Agen Order Whatsapp
Zarina
Available
WeCreativez WhatsApp Support
Agen Order Whatsapp
Nor
Away