Your Cart

CONTACT: (+6019) 477 9004

DAILY SHIPMENT

Hanya 22 mangsa banjir Terengganu berada di PPS

RAHAYU MUSTAFA | 2022-12-30 13:09:00 | www.sinarharian.com.my

Gambar hiasan. - Foto: Bernama

Gambar hiasan. – Foto: Bernama

KUALA TERENGGANU – Jumlah penduduk Kampung La, Hulu Besut, Besut yang ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS) berkurangan sebanyak 14 orang setakat pada jam 12 tengah hari Jumaat.

Jurucakap Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Terengganu berkata, seramai 22 mangsa daripada lima keluarga masih berlindung di Masjid Kampung La iaitu PPS terakhir beroperasi.

Menurutnya, jumlah tersebut menurun berbanding 36 orang melibatkan lapan keluarga yang direkodkan pada jam 8 malam Khamis.

“Cuaca sekarang cerah dan maklumat terbaharu berkaitan banjir di negeri ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Jumaat.

Sinar Harian difahamkan, penduduk Kampung La yang masih berlindung di PPS merupakan mangsa yang kehilangan rumah atau kediaman rosak teruk akibat dibadai arus deras banjir.

Bencana banjir yang melanda negeri ini pada minggu lalu menyebabkan lebih 40,000 penduduk terjejas di lapan daerah dan mereka dipindahkan ke PPS.

Bagaimanapun, penduduk sudah dibenarkan pulang ke rumah masing-masing secara berperingkat susulan cuaca cerah.

Semua PPS yang dibuka di Setiu, Kuala Nerus, Kuala Terengganu, Hulu Terengganu, Dungun, Marang dan Kemaman telah ditutup sepenuhnya kecuali sebuah PPS di Besut.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Penghantaran Segera

Penghantaran harian

Katalog Pokok Terbesar

Lebih 400 jenis pokok

Mesra Pelanggan

Maklumbalas segera

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa

WeCreativez WhatsApp Support
Tanya melalui WhatsApp!