Shopping Cart

Hubungi: (+6011) 6353 1005

Penghantaran ke seluruh Malaysia**

Cara semai biji benih buah tin kering

Terjumpa cara nak semai biji benih buah tin kering. Teringin jugak nak tanam tin pelbagai variasi ni tapi bila memikirkan harganya dan risiko silap penjagaan , surrender dulu. Tapi kalau boleh semai dari biji benih ni…apa salahnya kan… O risk. Selain dapat jugak makan buah tin tu buat buka puasa petang ni.

“Asingkan biji dari buah. Rendam air untuk memisahkan lebihan buah yang melekat.. Masukan dalam tapis teh/kopi cucurkan ke paip sambil pisahkan biji sehingga bersih dari buah yang melekat. Kemudian semai ditempat semai sambil pisahkan biji yang bertindih dengan hujung lidi. InsyaAllah akan bertunas selepas sebulan.”

Jom try ramai-ramai. Tokey-tokey tin jangan marah ye… yang disemai ni belum tentu berbuah lagi. Kalau nak yang confirm berbuah ramai tokey2 yang duk jual….lubangkan sikit je poket tu dapat la pelbagai variasi yang best-best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Penghantaran Segera

Penghantaran harian

Katalog Pokok Terbesar

Lebih 400 jenis pokok

Mesra Pelanggan

Maklumbalas segera

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa

Independently verified
383 reviews