Your Cart

CONTACT: (+6019) 477 9004

DAILY SHIPMENT

BERNAMA – Rakyat diminta renung, ambil iktibar tragedi Batang Kali, banjir

| 2022-12-25 03:27:01 | www.bernama.com

KUALA LUMPUR, 24 Dis (Bernama) — Rakyat Malaysia diajak untuk meluangkan sedikit masa bagi merenung dan mengambil iktibar atas tragedi yang berlaku di negara ini, termasuk kejadian tanah runtuh di Batang Kali serta musibah banjir yang melanda Pantai Timur.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berharap, seluruh rakyat dapat mengharunginya secara bersama dengan aman dan harmoni.

“Sesungguhnya ini adalah ujian untuk menilai kasih sayang dan keikhlasan sesama kita,” katanya dalam hantaran di Facebook hari ini.

Ahmad Zahid yang juga Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah, turut mengucapkan Selamat Hari Krismas 2022 buat semua rakyat khususnya penganut agama Kristian di seluruh negara.

Beliau yang mewakili seluruh keluarga besar di Pejabat Timbalan Perdana Menteri dan Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah, berharap semua rakyat beroleh kegembiraan dan menikmati kasih sayang bersama keluarga serta sahabat handai.

Hari Natal atau Krismas disambut pada 25 Dis setiap tahun oleh penganut Kristian.BERNAMA menyediakan informasi dan berita terkini yang sahih dan komprehensif yang disebarkan melalui Wires BERNAMA; www.bernama.com; BERNAMA TV di saluran Astro 502, unifi TV 631 dan MYTV 121 IFLIX dan Radio BERNAMA di frekuensi FM93.9 (Lembah Klang), FM107.5 (Johor), FM107.9 (Kota Kinabalu) dan RM100.9 (Kuching).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Penghantaran Segera

Penghantaran harian

Katalog Pokok Terbesar

Lebih 400 jenis pokok

Mesra Pelanggan

Maklumbalas segera

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa

WeCreativez WhatsApp Support
Tanya melalui WhatsApp!