Aplikasi Kami

MyMelur – Onestop access to MelurDotCom

MyMelur is an online nursery which specializes in providing indoor, outdoor and various type of plants such as fruit, herbs, ornament, and flowers. We also sell various types of fertilizers and gardening tools. We have been in operation at www.melur.com since 2003. We aim to bring you the widest plant variety for your selection.

Features of the App:
1. Online nursery store
2. Blogs
3. Online forum (new)
4. Social media updates
5. Others


MyMelur adalah aplikasi paling lejen yang kami bawakan khas untuk anda; peminat & pelanggan www.melur.com. Sekarang anda boleh buat pesanan terus dari aplikasi ni. Terima kasih atas sokongan selama ni ye..

Ciri-ciri App:

  1. Kedai nurseri dalam talian
  2. Blog
  3. Forum – Jom Sembang Pokok (masih baru)
  4. Perkembangan dalam media sosial
  5. Lain-lain

Khazanah Herba Warisan Bumi

Aplikasi ini mengandungi maklumat berkaitan tumbuhan herba dan tumbuh-tumbuhan lain yang biasa didapati di Malaysia dan negara serantau seperti Indonesia, Thailand, Brunei dan Singapura. Maklumat tersebut kami kumpulkan dari laman web www.melur.com dan buku Penyembuhan Semulajadi Dengan Herba (2005) oleh Noraida Arifin.

Melalui aplikasi ini anda juga boleh mengakses artikel, berita, galeri serta video berkaitan tumbuh-tumbuhan. Diharap ianya dapat memberi manfaat kepada semua.


Nurseries, Agro Parks and Nature-Themed Places

Directory of plant nurseries, agro parks, botanical gardens, herbal gardens, farm stays, and nature-themed accommodation and eateries such as floating restaurants in Malaysia & Singapore.


Direktori Perniagaan “Buy Muslim First”

Aplikasi myBMF (Direktori Perniagaan “Buy Muslim First”) kami bangunkan dengan tujuan untuk membantu usahawan-usahawan muslim memasarkan produk atau servis mereka menerusi aplikasi Android serta dalam masa yang sama memberikan pilihan tambahan kepada pembeli.

Aplikasi ini boleh diakses oleh pengguna-pengguna dari Malaysia, Singapura & Brunei.

Kenapa memilih aplikasi myMBF?

1. Iklan produk atau servis dengan PERCUMA.
2. Sistem mesej tersendiri.
3. Pembeli boleh buat carian mengikut kawasan.
4. Terdapat dalam 3 bahasa
4. Banyak lagi…